Dr. Ferenc Ronkay memorial semester

Dr. Ronkay Ferenc okl. gépészmérnök, a műszaki tudományok kandidátusa, címzetes egyetemi tanár, a Magyar Villamos Művek Tröszt jogelődjénél a teherelosztó üzemviteli szolgálatának a vezetője volt. 1935-ben szerezte meg oklevelét a Budapesti Műszaki Egyetemen, mely után a berlini AEG és Siemens gyárakban tanulmányút jellegű munkát vállalt. Hazatérve Budapesti Elektromos Műveknél dolgozott, ahol részt vett a Mátravidéki Erőmű létesítésében. Javaslatai és az általa irányított hálózati kísérletek tapasztalatai alapján kidolgozott frekvencia és csereteljesítmény szabályozási rendszerrel valósult meg négy ország: Lengyelország, NDK, Csehszlovákia és Magyarország villamosenergia-rendszereinek párhuzamos üzeme. Munkája mellett 20 éven át tanított a BME-en, amelyen műszaki doktori oklevelet is szerzett, s amelynek 1963 óta címzetes egyetemi tanára.


Szeretettel várjuk idei félévünk programjain!


more

Tehetséges hallgatók az energetikában

Hagyományaihoz híven az Energetikai Szakkollégium ebben az évben is megszervezi Tehetséges hallgatók az energetikában című előadásestjét.


Az esemény keretein belül lebonyolításra kerül két előadás- és egy poszterszekció. Amennyiben szeretné közelebbről megismerni tagjaink szakmai munkáját, szeretettel várjuk rendezvényünkön!


Időpont és helyszín: 2017. árprilis 27. 18:00, QBF12

 

 

more

ELMŰ Akadémia

Az előadó ismerteti az üzemirányítás folyamatát és megvalósítását az ELMŰ-ÉMÁSZ területén. Megismerhetjük az IDCS (Integrated Dispatcher Center Solution) felépítését és új funkcióit. A résztvevők a helyszínen megtekinthetnek egy mobil IDCS eszközt, valamint lehetőséget kapnak az ELMŰ hálózatirányítási központjába szervezett üzemlátogatáson való részvételre.


Előadó: Komáromi Zoltán (ELMŰ, Hálózatirányítási osztály)


Időpont és helyszín: 2017. április 26. szerda 18:00, V1 404

 

 

 

more

Távhő fejlesztési lehetőségek, jövőképek

A távhő több mint 600 ezer magyarországi lakás elsődleges fűtési megoldása. A budapesti távhő energiaforrása 95%-ban földgáz, már régóta kiemelt kérdés, hogy ezt az arányt hogyan lehetne a megújuló energiaforrások bevonásával csökkenteni..


Előadó: Orbán Tibor (FŐTÁV Zrt.)


Időpont és helyszín: 2017. május 4. csütörtök 18:00, QBF12

 

 

 

more
 

Next Lecture

Tehetséges hallgatók az energetikában

Az Energetikai Szakkollégium Tagjai

more
 

Next Factory Visit

There is no available factory visit!

 
 
 

Further programs


more

About us


The Student Association of Energy is the leading energy related student organization in Hungary. Most of our members are outstanding energy and electric power engineering students of the Budapest University of Technology and Economics. Our scope is the education of our members beyond university curriculum by conferences, lectures, forums, workshops, factory visits and summer practice programs. more

Partners
more