Jubilee Memorial Semester

Tizenöt évvel ezelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök hallgatóinak egy csoportja egyetemi oktatóik segítségével egy új társaság létrehozására vállalkozott, és 2002. október 17-én megalapították az Energetikai Szakkollégiumot. Az elmúlt 15 év során számos mérföldkövet tudhat maga mögött a Szakkollégium: külföldi konferenciák, üzemlátogatások és nívós nemzetközi elismerések tették színessé az együtt eltöltött időt. A folyamatos fejlődés eredménye többek között a Szakkollégium által gondozott Summer Academy on Energy nyári egyetem, valamint az International Youth Conference on Energy nemzetközi konferenciasorozat magas szakmai színvonalon történő lebonyolítása is. Ennél fogva a 2017-es év őszi félév középpontjában a jubileum megünneplése áll, melynek keretei között októberben nagyszabású születésnapi rendezvénnyel kedveskedünk a hallgatóságnak. Szeretettel várjuk idei félévünk programjain!

 

more

Megújulók mint befektetési lehetőség?

Előadásunkon kicsit más, sokkal inkább gazdasági, mintsem energetikai szemszögből közelítjük meg a témát. Az előadó segítségével a következő kérdésekre keresünk válaszokat. Tekinthetünk-e a megújuló energiaforrásokra befektetési lehetőségként? Ha igen, érdemes-e befektetnünk? Kinek és mekkora tőkével érdemes? Milyen kockázati rátával számolhatunk? Milyen makrogazdasági hatásokkal bír a tőke beáramlása a megújuló szektorba? Állhat-e politikai érdek egy-egy megújulókkal kapcsolatos projekt mögött?


Előadó: Gulyás Olivér (UniCredit Group)


Időpont és helyszín: 2017. szeptember 21. csütörtök 18:00, QBF12

 

more

Lengyelországi külföldi üzemlátogatás

Időpont: 2017. október 20.-22.


Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24. 23:59


A lengyelországi külföldi üzemlátogatás keretein belül meglátogatjuk:

Pozsonyi MOL Slovnaft kőolajfinomítót
Krakkói repülési múzeumot
1775 MW-os rybnik-i szénerőművet
Ostravai Ladek Park bányamúzeumot
Porabka-Zarban pedig a szivattyús tározós vízerőművet

 

 

more

Tatabányai biomassza erőmű és hőtároló

A Tatabányai Fűtőerőmű telephelyén 1898-tól napjainkig többszöri bővítéssel három, egymástól elkülöníthető erőművi üzemrész állt. Az erőmű 2004-ben nagy felújításon esett át. A renoválás során leállításra kerültek a régi szénportüzeléses kazánok. A négy darab fűtőolaj tüzelésű kazán át lett alakítva alternatív földgáz-fűtőolaj tüzelésűre. A fejlesztések eredményeként az erőmű megfelel a jelenlegi - igen szigorú - környezetvédelmi előírásoknak, és hatékonyabb kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés mellett szilárd és kén-dioxid emissziója a korábbi értékek töredékére csökkent. A legutolsó nagy átalakítás keretében, 2016-ban a fűtőkazánokat átalakították faapríték tüzelésűre.


Időpont: 2017. szeptember 22. péntek


Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 15. 23:59

 

more

Kutatók éjszakája - Fiatal kutatók az energetikában

A program egész ideje alatt szakkollégisták segítik majd az eligazodást, irányítják a játékokat a standunknál, illetve szívesen válaszolnak a kvízekben felmerülő általános energetikai kérdésekre és érdekességekkel egészítik ki azokat. Mindemellett örömmel mutatják be a szakkollégium működését, tevékenységét az érdeklődő közönség számára.


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk programunkra!


Helyszín:
BME V1 épület aula
(1111 Budapest, Egry József utca 18.)


Időpont:
2016. 09. 29. 15:00 - 23:00

 

more
 

Next Lecture

Energetikai fejlesztések: központban a MOL

more
 

Next Factory Visit

Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló

more
 
 
 

Further programs


more

About us


The Student Association of Energy is the leading energy related student organization in Hungary. Most of our members are outstanding energy and electric power engineering students of the Budapest University of Technology and Economics. Our scope is the education of our members beyond university curriculum by conferences, lectures, forums, workshops, factory visits and summer practice programs. more

Partners
more