Jubilee Memorial Semester

Tizenöt évvel ezelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök hallgatóinak egy csoportja egyetemi oktatóik segítségével egy új társaság létrehozására vállalkozott, és 2002. október 17-én megalapították az Energetikai Szakkollégiumot. Az elmúlt 15 év során számos mérföldkövet tudhat maga mögött a Szakkollégium: külföldi konferenciák, üzemlátogatások és nívós nemzetközi elismerések tették színessé az együtt eltöltött időt. A folyamatos fejlődés eredménye többek között a Szakkollégium által gondozott Summer Academy on Energy nyári egyetem, valamint az International Youth Conference on Energy nemzetközi konferenciasorozat magas szakmai színvonalon történő lebonyolítása is. Ennél fogva a 2017-es év őszi félév középpontjában a jubileum megünneplése áll, melynek keretei között októberben nagyszabású születésnapi rendezvénnyel kedveskedünk a hallgatóságnak. Szeretettel várjuk idei félévünk programjain!

 

more

Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep

Magyarország első szennyvíztisztítója az 1966. óta üzemszerűen működő, és azóta folyamatosan fejlődő Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep. A telep a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva fogadja, és tisztítja Pesterzsébet, Kispest, Soroksár, valamint Pestszentlőrinc 300 ezer lakosának szennyvizét, ami naponta átlagosan 53 ezer m3 szennyvíznek felel meg. A 2014-es fejlesztéseknek köszönhetően a szennyvíztisztítás egyik melléktermékét, a víztelenített szennyvíziszapot is fel tudják használni biogáz előállítására. A biogáz elégetéséből fedezik a szennyvíztelep villamosenergia-, és hőigényét, ennek köszönhetően az iszap nem a környezetet szennyezi, hanem felhasználása hozzájárul a telep költségeinek csökkentéséhez.


Időpont: 2017. november 21. kedd


Jelentkezési határidő: 2017. november 17. 23:59

 

more

Kockázatalapú fenntartás-tervezés elosztóhálózaton Fuzzy logika alkalmazásával és a MIRTUSZ-rendszer

Az ELMŰ Akadémia rendezvénysorozat következő előadásának témája a "Kockázatalapú fenntartás-tervezés Fuzzy logika alkalmazásával az ELMŰ-ÉMÁSZ hálózatán". Az előadó ismerteti magát a Fuzzy logikát, ezen módszer bevezetésének okait, valamint egy esettanulmányon keresztül bemutatja a modell előrejelzési és gazdasági előnyeit.

Továbbá a résztvevők a helyszínen kipróbálhatják a MIRTUSZ-rendszert is, mely segítségével az ELMŰ kollégái a megfelelő fenntartás és tervezés után a karbantartási műveleteket tudják nyomon követni.


Előadók: Csank András (ELMŰ Hálózati Kft.), Venczel Gábor (ELMŰ Hálózati Kft.)


Időpont és helyszín: 2017. november 20. hétfő, 18:00, BME V1404

 

 

more

A rendszerirányítás változó szerepe a megújuló európai villamosenergia-rendszerben

Napjainkban rendkívül gyors változáson megy keresztül a villamos energetika. Az ENTSO E az iparági szereplőkkel karöltve hozta létre és dolgozta ki azt a szabályrendszert, melyet Network Code-okként ismerünk és elfogadásukat követően közvetlenül alkalmazandó EU-s végrehajtási rendeletekké váltak. A rendszerirányítóknak nemcsak ezen új szabályozási környezetben kell megállniuk a helyüket, hanem szembe kell nézniük a folyamatosan változó piac hatásaival, a szűkös határkeresztező kapacitásokkal, valamint a megújulók által okozott flexibilitási kihívásokkal is.


Előadó: Tihanyi Zoltán (Rendszerirányítási és nemzetközi kapcsolatok vezérigazgató-helyettes, MAVIR Zrt.)


Időpont és helyszín: 2017. november 23. csütörtök 18:00, BME QBF12

 

more
 

Next Lecture

Kockázatalapú fenntartás-tervezés elosztóhálózaton Fuzzy logika alkalmazásával és a MIRTUSZ-rendszer

ELMŰ Akadémia

more
 

Next Factory Visit

Dél - pesti Szennyvíztisztító Telep

more
 
 
 

Further programs


more

About us


The Student Association of Energy is the leading energy related student organization in Hungary. Most of our members are outstanding energy and electric power engineering students of the Budapest University of Technology and Economics. Our scope is the education of our members beyond university curriculum by conferences, lectures, forums, workshops, factory visits and summer practice programs. more

Partners
more