Jubilee Memorial Semester

Tizenöt évvel ezelőtt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök hallgatóinak egy csoportja egyetemi oktatóik segítségével egy új társaság létrehozására vállalkozott, és 2002. október 17-én megalapították az Energetikai Szakkollégiumot. Az elmúlt 15 év során számos mérföldkövet tudhat maga mögött a Szakkollégium: külföldi konferenciák, üzemlátogatások és nívós nemzetközi elismerések tették színessé az együtt eltöltött időt. A folyamatos fejlődés eredménye többek között a Szakkollégium által gondozott Summer Academy on Energy nyári egyetem, valamint az International Youth Conference on Energy nemzetközi konferenciasorozat magas szakmai színvonalon történő lebonyolítása is. Ennél fogva a 2017-es év őszi félév középpontjában a jubileum megünneplése áll, melynek keretei között októberben nagyszabású születésnapi rendezvénnyel kedveskedünk a hallgatóságnak. Szeretettel várjuk idei félévünk programjain!

 

more

Lengyelországi külföldi üzemlátogatás

Időpont: 2017. október 20.-22.


Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 24. 23:59


A lengyelországi külföldi üzemlátogatás keretein belül meglátogatjuk:

Pozsonyi MOL Slovnaft kőolajfinomítót
Krakkói repülési múzeumot
1775 MW-os rybnik-i szénerőművet
Ostravai Ladek Park bányamúzeumot
Porabka-Zarban pedig a szivattyús tározós vízerőművet

 

 

more

Kutatók éjszakája - Fiatal kutatók az energetikában

A program egész ideje alatt szakkollégisták segítik majd az eligazodást, irányítják a játékokat a standunknál, illetve szívesen válaszolnak a kvízekben felmerülő általános energetikai kérdésekre és érdekességekkel egészítik ki azokat. Mindemellett örömmel mutatják be a szakkollégium működését, tevékenységét az érdeklődő közönség számára.


Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk programunkra!


Helyszín:
BME V1 épület aula
(1111 Budapest, Egry József utca 18.)


Időpont:
2016. 09. 29. 15:00 - 23:00

 

more

Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló

A Bátaatpátiban létesített Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló a Paksi Atomerőmű üzemeltetése során keletkező kis és közepes aktivitású radiokatív hulladékok tárolására szolgál. A szilárd és folyékony üzemviteli, valamint a majdani leszerelési hulladékok az átvételt és a megfelelő technológiai előkészítést követően felszín alatti tárolókamrában kerülnek végleges elhelyezésre. Üzemlátogatásunk során szakmai körbevezetéssel nyílik lehetőség a létesítmény felszín alatti kamrájának, technológiai épületének, valamint a felszíni látogatóközpontjának megtekintésére.


Időpont: 2017. október 5. csütörtök


Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 28. 23:59

 

more
 

Next Lecture

Kutatók éjszakája - Fiatal kutatók az energetikában

more
 

Next Factory Visit

Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló

more
 
 
 

Further programs


more

About us


The Student Association of Energy is the leading energy related student organization in Hungary. Most of our members are outstanding energy and electric power engineering students of the Budapest University of Technology and Economics. Our scope is the education of our members beyond university curriculum by conferences, lectures, forums, workshops, factory visits and summer practice programs. more

Partners
more